Pikantno- słodka salsa z papai

Jeśli przejadły Wam się zwykłe salsy z pomidorów czy papryki, możecie spróbować te robione z owoców. Papaja świetnie się do tego nadaje, ma odpowiednią konsystencję i smak, na tej samej zasadzie robi się też salsę z mango.

Składniki:

  • 1 dojrzała papaja
  • Pół małej, czerwonej cebulki
  • 1,5cm kawałek papryczki chili
  • Połowa limonki
  • sól, pieprz

Przygotowanie:
Papaję i cebulę i papryczkę chili kroimy naprawdę drobno, jeśli macie dobrze tnący robot kuchenny, możecie posiekać składniki z jego pomocą. Do tych składników, wyciskamy sok z połowy limonki, dosypujemy sól i pieprz do smaku i mieszamy. Jeśli Wasza papaja jednak nie była zbyt dojrzała, możecie dosypać pół łyżeczki cukru, żeby masa lepiej puściła sok. Tak przygotowaną salsę odkładamy na jakieś 20 minut, żeby smaki się połączyły, przed podaniem mieszamy raz jeszcze.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: