Sos jak do Big Mac’a- pyszny sos do burgerów

Według mnie najlepszy sos do burgerów, doskonale odzwierciedla smak, znany dobrze wszystkim z flagowego produktu jednej z sieciówek 🙂 Są dwie szkoły przygotowania, opisałam obie, żebyście sami mogli sprawdzić, która do Was bardziej przemawia.

1 wersja- składniki:

  • 200ml śmietany 18%
  • 2 łyżki octu winnego białego
  • 2 żółtka (ugotowane na twardo)
  • 1 mały ogórek kiszony
  • 1/4 małej cebuli
  • pieprz, sól

Przygotowanie:

Do miski przekładamy śmietanę, dodajemy do niej żółtka i rozgniatamy i mieszamy, żeby powstała jednolita masa. Wlewamy do tego ocet winny, znowu mieszamy i dodajemy bardzo drobno pokrojoną cebulę i ogórka kiszonego. Doprawiamy solą i pieprzem.

2 wersja- składniki:

  • 5 łyżek majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1 łyżeczka octu winnego białego
  • Mały ogórek kiszony
  • 1/4 małej cebuli
  • Pieprz i sól

 

Do miski wkładamy majonez, musztardę, ocet winny i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Dokładamy drobniutko pokrojone: cebulę i ogórka kiszonego, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy do połączenia składników.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: