Surówka z kiszonej kapusty

Składniki:

  • 50 dkg dobrej, kiszonej kapusty
  • 1 duża marchewka
  • 1 jabłko
  • Pół małej cebuli
  • 2-3 łyżki oleju
  • 2-3 łyżeczki cukru
  • Sporo pieprzu

Przygotowanie:

Kapustę trochę kroimy, żeby nie miała tak długich kawałków, do tego dodajemy pokrojoną w drobne piórka cebulę, startą na drobnych oczkach do jarzyn marchewkę i na dużych oczkach jabłko. Dolewamy olej, przyprawiamy cukrem i pieprzem, mieszamy i podajemy wygłodniałym domownikom, najlepiej ze smażoną rybką.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: