Paszteciki z pieczarkami i cebulą

Składniki:

  • Paczka ciasta francuskiego
  • 40 dkg pieczarek
  • 1 jajko
  • 3 duże cebule
  • Sól i pieprz
  • Świeża bazylia

Przygotowanie:

Pieczarki kroimy w małe cieniutkie cząstki i podsmażamy na maśle dość mocno. Cebule kroimy cieniutko i również smażymy. Pieczarki i cebule łączymy i doprawiamy solą i pieprzem. Pół pęczka bazylii siekamy i dodajemy do farszu. Na koniec wbijamy jajko i dobrze wszystko mieszamy. Ciasto kroimy w kwadraty 10X10 cm na środek wkładamy łyżeczkę farszu, zaginamy w trójkąt i sklejamy brzegi. Dociskamy widelcem i pieczemy na blaszce w temperaturze 180 stopni przez ok. 20 minut.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: