Makaron z twarogiem i skwarkami

Dzisiaj potrawa dla odważnych. W zasadzie ja nie widzę w niej nic, czego można by było się przestraszyć, ale wiem, że niektórzy ludzie, gdy słyszą o takim połączeniu od razu się krzywią. Nie wiem tylko czy nie lubią tego makaronu, bo próbowali i im nie smakuje, czy o tak po prostu. W każdym razie, ja polecam spróbowanie, a gdy już zasmakujecie, będziecie jak ja, wyjadać go prosto z garnka, nie czekając na talerz.

Składniki:

  • Paczka makaronu świderki
  • 350g twarogu półtłustego
  • 400g boczku surowego
  • 2 łyżki cukru

Przygotowanie:

Makaron gotujemy al dente. Podczas gdy makaron będzie się gotował, boczek kroimy jak na skwarki i rzucamy na patelnię, początkowo na średnim ogniu, żeby ładnie wytopił się tłuszcz, a później na mocniejszym, żeby zrobić brązowe, przypieczone skwarki. Odcedzamy makaron, wrzucamy do garnka w którym się gotował, dodajemy skwarki i trochę tego wytopionego tłuszczu, wkruszamy twaróg, sypiemy cukier, lekko mieszamy i mamy już potrawę, która absolutnie uzależnia.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: