Sałatka z ryżu, z ananasem i szynką

Składniki:

  • 0,5 puszki ananasów krojonych lub w plastrach
  • 20 dkg ryżu (może być w torebce)
  • 20 dkg dobrej szynki
  • 4 łyżki kukurydzy
  • Łyżka majonezu
  • Łyżka jogurtu naturalnego
  • Sól i pieprz

Przygotowanie:

Ugotowany na sypko ryż, studzimy i dodajemy do niego pokrojone w kostkę ananasy oraz pokrojoną w małą kostkę szynkę. Dodajemy kukurydzę, majonez, jogurt i całość mieszamy. Z solą ostrożnie, bo majonez jest zwykle słony ale pieprzu nie żałujemy choć przesadzać też nie wolno. Sałatka jest delikatna i doskonale pasuje jako przystawka lub dodatek do wędlin.

Advertisements

1 komentarz (+add yours?)

  1. ania
    Gru 16, 2013 @ 15:52:53

    Dobrze jest dodac zmiezdzony czosnek i ziola prowansalskie polecam.

    Odpowiedz

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: