Tzatziki

Składniki:

  • 200ml jogurtu bałkańskiego
  • pół ogórka świeżego
  • pieprz, sól
  • 2 ząbki czosnku

Przygotowanie:

Z ogórka usuwamy pestki, gdyż zawierają za dużo wody i ścieramy go na tarce o grubych oczkach. Jogurt przekładamy do miseczki i dodajemy do niego ogórka, starty czosnek, sól i pieprz do smaku i mieszamy. Sos dobry prawie do wszystkiego, do delikatnych jagnięcych kotletów, cięższych mięs, jak i do świeżych warzyw pokrojonych w słupki.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: