Ziemniaki pieczone w mundurkach

Ziemniaki pieczone w ten sposób mają wiele zalet, przede wszystkim zachowują swoje wartości odżywcze i jeśli nie dodamy do nich dodatków, same z siebie zawierają mało kalorii. Dodatkowo mają charakterystyczny smak pieczonej ziemniaczanej skórki, nie w takim stopniu, jak te pieczone w popiele pod ogniskiem, ale jednak:)

Składniki:

  • Tyle ziemniaków podobnej wielkości ile chcemy

Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni. Każdego ziemniaka owijamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika na 60-70 minut. To tyle.

Uwagi do przepisu:

– Jeśli nie dbamy o linię, jedzmy konieczne z masełkiem:) Do takich ziemniaków pasuje dobrze czosnek, różne zioła, jogurt naturalny, smażony bekon.

– Najprościej, jeśli pieczemy kawałki kurczaka, wtedy po prostu na blachę kładziemy też owinięte ziemniaki, bo pieką się mniej więcej tyle samo czasu.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: