Porada: Co zrobić, żeby świeże zioła przetrwały w lodówce dłużej

Otwieram dział z poradami, ogólnie kuchennymi. Czasem warto mieć w zanadrzu parę trików, żeby nasze i tak już skomplikowane życie stało się trochę prostsze i żeby nie marnować jedzenia, jeśli można tego uniknąć. Dziś chciałabym podzielić się z Wami prostą wiedzą, co zrobić, żeby nasze zioła, które kupujemy w pęczkach, dłużej nam posłużyły i żeby przez cały czas były jędrne i zielone, bo przecież fajnie mieć świeży koperek czy natkę zawsze pod ręką. Wystarczy wziąć małą szklaneczkę, nalać do niej tyle wody, żeby wszystkie łodyżki mogły swobodnie z niej korzystać (jakieś 2cm), wstawić do niej związany pęczek i włożyć wszystko do lodówki. To rozwiązuje problem z oklapłą już najczęściej na drugi dzień zieleniną. Żeby nie być gołosłowną, mam dowód- to jest pęczek natki kupiony dokładnie tydzień temu:)

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: