Pasta jajeczna, przepis podstawowy

Przyznam szczerze, że jest to jedna z moich ulubionych past na kanapki. Nie jest to w żadnym razie dietetyczna wersja, za to smaczna i to powinno być najważniejsze:)

Składniki na niedużą porcję, kilka kanapek:

  • 2 jajka
  • Łyżka majonezu
  • Łyżeczka musztardy
  • Szczypiorek
  • Pieprz i sól

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Wykładamy je do miseczki, dodajemy majonez, musztardę, dosmaczamy pieprzem i solą i widelcem rozdrabniamy jajka na masę bez większych kawałków. Dodajemy pokrojony szczypiorek, mieszamy i już mamy czym posmarować kanapki.

Uwagi do przepisu:

– Dodając różne składniki, możemy przekształcić tą podstawową wersję pasty. Ja najbardziej lubię dodać jeszcze startą na małych oczkach obsuszaną kiełbasę i troszkę startego sera. Takie połączenie jest bardziej wyraziste i ma fajny kiełbaskowy posmak.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: