Makaron po węgiersku

Kolejne szybkie i syte danie. Bardzo smaczne i nie trzeba się strasznie napracować. Czego chcieć więcej?

Składniki:

  • 0,5 paczki makaronu świderki
  • 30 dkg dobrej, cienkiej kiełbasy
  • Średnia cebula
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • 10 gr koncentratu pomidorowego
  • Łyżka majeranku
  • Łyżka słodkiej papryki mielonej
  • 0,5 łyżeczki ostrej papryki mielonej
  • Sól i pieprz

Przygotowanie:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. W czasie kiedy makaron będzie się gotował, na patelni podsmażamy kiełbaskę pokrojoną w cienkie plastry z cebulą posiekaną w paski. Stopień podsmażenia zależy od upodobań. Ja lubię kiełbasę mocno podsmażoną. Ugotowany makaron odcedzamy i wsypujemy do garnka, w którym się gotował. Do gorącego makaronu dodajemy musztardę i koncentrat pomidorowy. Mieszamy i dopiero teraz dodajemy kiełbasę z cebulą i tłuszczem, który pozostał ze smażenia. Ponownie mieszamy trzymając garnek na wolnym ogniu. Doprawiamy makaron paprykami, majerankiem i pieprzem według uznania. Jeszcze chwilkę podgrzewamy uważając żeby nie przywarł do dna garnka. To proste i szybkie danie, ale bardzo smakowite.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: