Pomidorowy sos do gołąbków

Ten przepis znajdziesz również na nowej stronie- KulinarnaMuza.pl

Jeśli jednak po zrobieniu gołąbków zabrakło Wam któregoś razu do nich sosu, to ten błyskawiczny przepis na pewno się przyda.

Składniki:

  • 1litr bulionu warzywnego
  • 0,5 litra przecieru pomidorowego
  • Świeży koperek
  • Ząbek czosnku
  • Gęsta śmietana
  • Majeranek
  • Sól i pieprz
  • Łyżka dobrego masła

Przygotowanie:
Do bulionu wlewamy przecier pomidorowy i przyprawy oprócz majeranku. Gotujemy 15 minut. Śmietanę około 3 łyżki, hartujemy sosem i wlewamy do całości. Dodajemy masło, starty ząbek czosnku i majeranek. Jeszcze chwilę gotujemy. Siekamy drobno świeży koperek i na koniec wsypujemy do sosu. Jeśli sos jest za rzadki można zagęścić mąką, ale smaczniejszy będzie bez. Masło i śmietana powinny zagęścić go wystarczająco.

About these ads

5 komentarzy (+add yours?)

  1. marcin3232
    lut 21, 2013 @ 14:03:19

    zaraz się za niego biore – dodam tylko jeszcze troche cebulki :)

    Odpowiedz

  2. JB
    mar 28, 2013 @ 11:54:43

    Sosik rewelacja. Polecam.

    Odpowiedz

  3. misiek
    cze 05, 2013 @ 09:54:45

    naprawdę polecam …………….

    Odpowiedz

  4. robek
    sie 24, 2013 @ 09:38:54

    jest naprawde swietny bardzo polecam gratulacje za udany przepis

    Odpowiedz

  5. ange
    wrz 27, 2013 @ 10:54:33

    Zaraz się zabieram za robienie, mam nadzieję, że będzie smaczny:D

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

WordPress.com Logo

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Twitter picture

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

Follow

Otrzymuj każdy nowy wpis na swoją skrzynkę e-mail.

%d bloggers like this: